View Single Post
Stary 10-05-2021, 15:49   #7526
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

a możesz mieć dużo racji że tak będzie. Ekolodzy zabijają motoryzację. Co raz mniej jest aut które w jakiś sposób mi się podobają i chciałbym je mieć "dla siebie". No oczywiście mówię o tych tak zwanych popularnych. Producenci robią "jednorazówki". Przykładowo Corolla kojarzy mi się z takimi najbardziej "chamskimi" wozidłami typu Kangoo z traficara i na pewno nie chciałbym jej mieć "dla siebie". No fakt, Corolla kosztuje pod 100k ale weźmy pod uwagę taką Dacię. Za 40k jakiegoś nowego paścia można kupić. Jakaś inna nowa fura za około 100k po 3 latach na pewno straci na wartości ok 40k. Czyli biorę nową Dacię i absolutnie nic mnie nie interesuje w tym aucie bo mam gwarancję. Nawet specjalnie o niego nie dbam. Po trzech latach po prostu postawię go na śmietniku i biorę nowy. Straciłem na nim 40k (choć przecież za jakąś kwotę mógłbym go jeszcze sprzedać). Podobnie będzie z najmem. Producenci będą produkować jakieś tandetne niby auta i nikt się nie będzie do nich specjalnie przyzwyczajał. Wtedy mało nas będzie interesowało co tam jest lub czego nie ma. Taka smutna wizja motoryzacji. Mam nadzieję że tego nie dożyjeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem