nie odpala po wymianie podładek pod wtryskami
Witam,
Mam taki problem z moim c max, na wtrysku 4 zużyła się podkładka i juz pokazywała się smoła ,więc zleciłem mechanikowi wymianę podkładek i uszczelniaczy pod wszystkimi 4 wtryskami (przy okazji zepsół rozrusznik próbując go odpowietrzyć) po odebraniu auta , z silnika wydobywał się dymek ale to mechanik powiedział że to musi odparować .... więc zrobiłem kilkadziesiąt km ale (odparowywanie ) się nie zmniejszyło ,więc zaglądłem pod maskę okazało się że leci ropa na 4 wtrysku, w między czasie byłem jeszcze 2 x u niego ale nic się nie poprawiło ...więc wziąłem auto do innego mechanika, i zrobił tą samą robotę czyli powymieniał wszystko na nowe orginalne z service ford(okazało się ze 1 mechanik nie wyciągnał 1 wtrysku bo nie dał rady, a na pozostały nic nie bylo wyczyszczone tylko skręcone )
Jak już to wszystko wyczyścił i skręcił (drugi mechanik) to w ogóle nie może zapalić auta, zapewnia mnie że wszystko odpowietrzał ale cisza.
z Plakiem odpalił ale gaśnie ,to już trwa tydzień i nie możliwe jest żeby nie zagadał , jaka może być przyczyna że auto nie chce odpalić (wcześniej przed oddaniem do któregokolwiek mechanika nie miałem problemu z odpalaniem.
Chciałbym usłyszeć wasze opinie może jakoś go nakieruje,bo on już nie ma pomysłu.
P.S Chciałem to opisać w miarę dokładnie, przepraszam ze taki spam i mam nadzieje że trzyma się "kupy"
|