Temat: [Mondeo 2007-2014] Bardzo częste wypalanie filtra DPF
View Single Post
Stary 12-05-2021, 12:52   #346
mondeo_owner
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Bardzo częste wypalanie filtra DPF

Ale tam na zdrowych chłopski rozum, skoro przez 8 lat było dobrze, bo samochód mam od nowości i jestem jego pierwszym właścicielem, i teraz nagle coś się skopało to jest to już problem nie odwracalny i nie da się go usunąć bez zaślepiania EGR-a? Ja nie neguję Twojego rozwiązania ponieważ wiem że takie istnieje, ludzie je stosują i ono działa aczkolwiek wydaje mi się że jakaś przyczyna takiego stanu rzeczy być musi.

Trochę poczytałem sobie ten temat. Coś tu piszecie o czujnikach mierzących ciśnienie na wejściu i wyjściu filtra. Czy one są do sprawdzenia forscanem? Kolejna rzecz to ta świeca dopalająca. O niej też wspominało ASO. Czy ją da radę jakoś sprawdzić? Kurcze, gdyby były chociaż jakieś błędy to identyfikacja była by łatwiejsza. A tu jeden jedyny błąd jaki był w samochodzie to błąd od przycisków po lewej stronie kierownicy bo faktycznie była sytuacja że przestały mi działać jednego dnia ale drugiego zaczęły więc nic z tym nie robiłem. Błąd wykasowałem sobie od razu i on nie wraca.
mondeo_owner jest offline   Odpowiedź z Cytatem