Cytat:
|
No to ja mam identycznie. Normalnie filtr zawsze wypalał mi się kilkanaście kilometrów. A teraz przejadę kilka, kilka minut i wypalone. Tylko że po wypaleniu pokazuje 20%+ zapełnienia. Więc nie ma się co dziwić że tak często się wypala. Próbowałeś to jakoś diagnozować i znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy?
|
nie bardzo widać jakąś przyczynę jak załączy się wypalanie to temperatura wzrasta do 650st.C i tak przez kilka minut później spada do normalnej więc nie mam pojęcie czy to dobrze, czy źle, ale gość który mi sprzedał auto mówił, że ta wersja z świecą płomieniową wypala się w kilka minut co by potwierdzało nasze obserwacje.
Dzisiaj po wypaleniu zrobiłem ok 60km średnio ok 130km/h i mam już 60%, także sam nie wiem, raczej coś szybko i albo tak kopci albo DPF już martwy. U mnie jest jakiś problem z turbo bo słychać gwizdanie natomiast żadnych nieszczelności nie znalazłem. Generalnie coś jest nie tak... tylko co?
aha po wypaleniu jak depnę w podłogę to ciśnienie różnicowe DPF osiąga nawet 10kpa. tez nie wiem czy to dużo czy nie.
Kiedyś miłam 1,6hdi z FAP, najlepszą decyzję jaką podjąłem mając to auto to wypier..nie FAP sorki za łacinę ale jeszcze raz napiszę wypier.e..ni.e! później chodził super zero dymienia... zero psychozy z FAP gasić nie gasić i inne pierdoły wiadomo jakie. Zrobię turbinę jak się to nie uspokoi to tez wyp.. DPF
.
ktoś omże próbował zamienniki polskiej firmy za ok 800zł (allegro), chwalą się, że konstrukcja jest dużo lepsza niż fabryczny bo w mieście się tak nie zapycha, a może to nie żaden dpf tylko zwykły tłumik, co zastępuje dpf i go udaje ??
https://allegro.pl/oferta/ford-monde...e-1b7f0375154d