Cytat:
|
zostawiając auto w warsztacie zawozicie własne części czy zdajecie się w pełni na warsztat? Zaprowadzę Focusa po raz pierwszy do warsztatu (nie Aso) więc jeszcze nie mam opinii na temat nowego miejsca.
|
Przez lata zdawałem się na serwis. Nie wychodziłem na tym źle, ale nie miałem żadnej kontroli nad cenami części.
A są lepsze, gorsze części. Skoro jest taki wybór, to ja wolę kupić sam wg VIN i zawieźć do serwisu kupione części. (to nie działa w ASO, bo tam nawet śrubki klienta nie wymienią).
Dla pewności proszę zawsze o zwrot starych. Zwykle stare obejrzę, zrobię zdjęcie, ponarzekam oo jak ta część była zużyta
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i oddaję serwisowi na miejscu stare elementy do utylizacji.
Oczywiście tak jak
@
hindus
pisał - biorąc części kupione przez serwis ma się ich gwarancję, ale to co konkretnie serwis do auta wsadzi to jest niewiadoma. Czy to będzie regenerowany zamiennik AS, czy nowe i renomowane np Valeo - tego nie wiesz, póki nie będzie w aucie. Poza tym wspomniane ceny.
Serwis chciał mi dać sprzęgło Valeo za 1000zł. Ja kupiłem identyczne części Intercarsie za 750zł.
I też w drugą stronę:
Serwis chciał mi dać nowe tarcze przednie za 60zł, bo takie mieli w hurtowni. Wolałem poczekać i sam kupić za kilkaset dobre markowe by auto hamowało jak tego oczekuję.
Istotną serwisów jest to, że mają taki wybór części jaki jest w hurtowniach firm z którymi współpracują. A my mamy wybór o wiele szerszy, nieograniczony wręcz. Dlatego ja taką formę polecam. Kupując wg VIN nie ma możliwości by kupić nie pasującą część. Kupując nowe i markowe części d dobrych sklepach online również nie ma możliwości kupienia uszkodzonej/wadliwej części.