View Single Post
Stary 18-05-2021, 20:22   #7532
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Dziś pierwszy raz miałem okazję pojeździć Lexem ES no i od razu pokochałem to auto. Wcześniej moim faworytem była seria 3. Oczywiście to mniejsza fura i też sporo tańsza. Jeśli jednak przeskoczę mentalnie na poziom nieco ponad 200k to ES jest dla mnie najlepszy. Po prostu dobrze się czułem prowadząc to auto i jak na hybrydę jest on dość wyrywny. Tylko żeby ktoś nie zrozumiał że to rakieta. Nie jest nią i nie ma być. Za to mega spodobała mi się jakość montażu, materiałów itp. Wiem, że Wy w większości nie przepadacie za hybrydami ale ten Lex zrobił na mnie wrażenie. Poza tym za te 200k Lex ma skórę, ma grzaną kierownice i fotele, ma szyberdach, martwe pole, kamerkę, adroid auto/Applecarplay, wyświetlacz 12,3' Felgi 18'. On tam pewnie nie ma jakichś super właściwości jezdnych. Czytałem że ES "nie skręca". No może i coś w tym jest ale podczas mojej raczej spokojnej jazdy pewnie niezbyt to odczuję. Co ciekawe subiektywnie miałem wrażenie że lepiej mi się go prowadziło niż wspomnianą tu kiedyś klasę E. Ale to tylko moje skromne zdanie.
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem