View Single Post
Stary 19-05-2021, 09:23   #7534
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

no estetyka wnętrza jest jak jest, choć mnie jakoś specjalnie nie odrzuca. Za to spasowanie tych plastików jest porządne. W dotyku też są całkiem przyjemne. Szkoda, że tam nie ma oświetlenia ambiente. Co do napędu to tak jak napisałem, mam pełną świadomość że to nie jest rakieta ale nie można powiedzieć że on nie przyspiesza sprawnie. Po prostu mnie wystarczy a ktoś inny może być zawiedziony. Jest gdzieś filmik Zachara, w którym razem z innym prowadzącym testuje ES vs klasa E plug-in. W kategorii przyspieszenia Lex dostaje baty i to solidne. Tyle że ten plug-in w MB jest chyba dużo mocniejszy i kosztuje znacznie więcej niż ES. Jakby porównać MB za podobne pieniądze co ten ES to mogło by już nie być aż takiej przewagi. Oczywiście za podobne pieniądze MB będzie dieslem. Na chwilę obecną mocno premium czułem w DS. Seria 3 sprawia wrażenie fajnie spasowanej za w miarę rozsądne pieniądze ale w wersji 156km. Jeśli taka seria 3 miała by mieć 250km (chyba najczęściej wybierana) to kosztowała by więcej niż ten, jakby nie było, o wiele większy Lex. Dwa różne auta i trudno je bezpośrednio porównać ale jako że jestem fanem hybryd to ES wygrywa. Jak zachwycałem się serią 3 to wydawało mi się, że taki ES to znacznie większe pieniądze a teraz okazało się, że byłem w błędzie. Inna sprawa, to nie wiem jak japońce to zrobili ale w tym ES z tyłu miejsca na nogi jest od groma, chociaż wysocy pasażerowie będę tłukli głową po suficie.

Ostatnio edytowane przez qlszef ; 19-05-2021 o 09:32
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem