View Single Post
Stary 19-05-2021, 09:56   #7537
qlszef
ford::average

Imię: Sebastian
Model: Lexus ES. Był Mondeo MKIV 1.8TDCI oraz Mondeo MKV Hybrid
Silnik: hybrid
Rocznik: 2021
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

no ja się nie spodziewam że ten 318i rwał by asfalt. Jeśli chodzi o trasy to faktycznie jeżdżę mało. Natomiast w moim Mondeo nie odczułem jakoś specjalnie dyskomfortu jak już musiałem jechać nim dalej, na jakieś wakacje czy coś. Mam styl jazdy pasujący do hybrydyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale daleki jestem od zachwalania takiego napędu komuś, kto lubi być wciskanym do fotela. Moim to uważam że ten ES na prawdę nie może się wstydzić swojej dynamiki. Jest to jakaś nowsza generacja układu hybrydowego i może elektroniką poprawiono pewne parametry. Dodatkowo ES próbuje udawać że ma biegi i to też pewnie daje subiektywne odczucia dobrej dynamiki. Mnie to pasujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak się mówi, że hybryda w trasie dużo pali. Być może z butem w podłodze to tak ale ja nie praktykuję takiego stylu. Do przepisowych prędkości taka hybryda śmiem twierdzić że pali tak jak diesel. Ale oczywiście rozumiem osoby, które lubią przekraczać dozwolonąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...w końcu czasem jeżdżę na dwóch kółkach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To BMW 156 KM to chyba "objedzie" Lexusa - nie wspominając już o szybkiej jeździe autostradowej .
być może masz rację. Ja tego na pewno nie będę sprawdzał. Subiektywnie do 140km/h Lex przyspieszył sprawnie i w miarę cicho. Jak już osiągnął tą prędkość to płynął bezszelestnie. Trzeba się było wsłuchiwać aby wyłapać kiedy odpalał silnik spalinowy. Wszystko zależy komu co potrzebne. Ja chcę nowym autem pojeździć nieco dłużej i trochę też liczę że taki Lex będzie mało problemowy.
qlszef jest offline   Odpowiedź z Cytatem