Cytat:
|
Witam pacjent mondeo mk4 2.0 tdci dw10c 146/163
mianowicie walczę z wibracjami na biegu jałowym w całym zakresie obrotów silnika przez co odczuwalne są rownież w czasie jazdy, są odczuwalne na pedałach jak i podłodze i kierownicy trudno jest mi zlokalizować przyczynę, dużo rzeczy w przeciągu roku wymieniłem czyli:
-rozrząd
-wszystkie filtry z czego paliwa 2x
-kompletne sprzegło+dwumas (LUK)
-koło pasowe wału korbowego z paskiem(oryginał)
-wszystkie poduszki silnika oryginalne (silnik chyba na wszystkie możliwe sposoby był układany na tych poduszkach nawet wszystkie na raz były odkręcane jazda próbna i dokrecanie, lewarowanie silnika układanie itd...)
auto ma moc, odpala na widok kluczyka, obroty nie falują, nic nie kopci nic nie dymi, żadnych błędów.
-wtryski były tylko czyszczone preparatem bezpośrednio bez demontażu wtrysków tylko poprzez wpiecie sie w wezyk
auto katalogowo na autostradzie wali 215km/h nic sie innego nie dzieje
ktoś coś bo już zabrakło mi pomysłów ?????
|
Mam to samo 2013 r Automat. Mechanik obstawia dolna poduszkę bo przy odpalaniu rzuca tez trochę silnikiem. Ale prawda jest taka, że to już czwarty mechanik z którym się konsultuje i wszyscy rozkładają ręce. Wyczytałem już, że dużo osób tak ma, są osoby które wymieniły pol osprzętu i nadal nie pomogło...
Dodam, że u mnie wibracja występuje tylko w zakresie obrotów 1300-1500 rpm. Na biegu na N na P nie ma znaczenia czy na postoju czy w trakcie jazdy. Zaczynam się z tym już osowajać