Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 21-05-2021, 11:16   #5457
benykuleczka1
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
Domyślnie

Mondeo mk5 fl. Wersja bez alarmu, chcialbym wlaczyc obwodowy. Zglebialem net i sa wg mnie trzy miejsca do zmiany. IPC, ale ono mnie nie tyczy gdyz i tak bedzie tylko obwodowy, BCMI i tutaj sa dwa klikniecia, pierwsze zeby zalaczyc alarm wogole a drugie zeby bylo tylko wlamanie albo przechyl albo jedno i drugie. Domyslenie jednak ustawione jest na niezdefiniowane. Zdaje sie Tedi_k kiedys napisal, ze w tym przypadku tego akurat zmieniac nie potrzeba. Moglby ktos a moze sam Tedi_k podpowiedziec czy faktycznie tak jest czy zmienic z niezdefiniowanego na wlamanie?

Dziś jak to przy sobocie było troche czasu żeby podejść do auta. Chciałem uruchomić w/w alarm. Zgodnie z tym co wcześnie napisalem w bcm włączyłem opcje alarmu oraz ustawiłem ochronę na włamanie. No i dziwna sprawa, dziwnie działa alarm tzn. otwierając drzwi kierowcy nic się nie działo, albo tego nie zauważyłem. Otwierając drzwi pasażera z przodu tez na początku nic się nie działo a później nagle zaczął wyć alarm. Niestety nie do końca rozumiem takie działanie. Przeglądałem inne opcje i znalazłem "perimeter alarm chime", która jest ustawiona na "enable driver". Są tam jeszcze dwa inne ustawienia, czyżby to miało związek ze sposobem działania? Może ktoś z szanownych kolegów pomógłby mi rozkminić do końca temat? Dodam jeszcze, ze jak alarm się załączył to przyszło powiadomienie w aplikacji ford pass o próbie włamania.

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie z tych na które może padła już odpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Albo z tych na które odpowiedź jest bardzo prosta. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dlaczego na zegarach nie wyświetla się aktualny bieg dla skrzyni A8 ?
Kolego masz uruchomione wyswietlanie biegow?

Ostatnio edytowane przez SRS ; 25-05-2021 o 23:34
benykuleczka1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem