View Single Post
Stary 23-05-2021, 12:05   #1
xman17
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Ford Transit t300 Trend
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: '11/115KM
Domyślnie Nowy grand w rodzinie. Kilka pytań elektrycznych i technicznych.

Witam. Zakupiłem kolejnego Forda do domu. Tym razem dla mnie. Jest to grand c-max z 2011r 1.6 tdci 115km manual. Mam radio jak w załączniku. Próbuję połączyć się z telefonem przez bluetooth i telefon się łączy ale nie słychać nic i rozmówca mnie też nie słyszy a mimo połączenia i udostępnienia do kontaktów mogę rozmawiać normalnie jak przez telefon dostawiony do ucha. I jak np rozłączę się normalnie telefonem to wyskakuje na ekranie że połączenie utracone czy zakończone i radio się wiesza. Po odpaleniu samochodu po chwili, radio się powoli włącza i jest ok. Gdzie szukać przyczyny? Jeżeli coś źle wytłumaczyłem to mnie poprawcie.

Kolejny temat to czy da się jakoś uruchomić doświetlanie skrętu? Czy te modele nie mają.

Kolejny temat to te paski w podsufitce chyba czerwone lub niebieskie. U mamy świecą a u mnie widzę że są ale nie świecą.

Kolejna sprawa dotyczy dekla do złącza obd. Czy ten czarny plastik da się wymienić sam? Bo ktoś urwał jedno mocowanie a drugie jest prawie urwane. Bo zaślepkę to wiem że kupić się da używana nawet z rozbitka bo też jest jeden zatrzask urwany.

Kolejny temat to "luźne " lusterko. I w moim i w tym drugim lusterko ma luzy... da radę to jakoś ogarnąć czy ten typ tak ma?

Dzięki za przeczytanie wypocin i z góry dzięki za pomoc. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego SM-A217F przy użyciu Tapatalka
xman17 jest offline   Odpowiedź z Cytatem