Temat: [Mondeo 2014- ] aktywacja tempomatu
View Single Post
Stary 23-05-2021, 13:14   #139
benykuleczka1
ford::advanced

Imię: Dominik
Model: kuga 3/mondeo mk5FL A8
Silnik: 2.5 hybryda/2.0 tdci 150@190
Rocznik: 2023/2020
Domyślnie Odp: aktywacja tempomatu

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Było napisane wystarczająco wyraźnie: BEZ RADARU NIE MA AKTYWNEGO TEMPOMATU. Pod żadną postacią i bez żadnej szansy.
Co do alarmu - też było: jest to "alarm obwodowy" z funkcją "monitorowania wtargnięcia". Nic nie włącza się z liczniku (IPC) - bo przy takim alarmie nie ma co włączać/wyłączać. To jest cała niezbędna wiedza do tego by powłączać w sposób poprawny. Też nie podawana tu po raz pierwszy...
DziekujeGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I taka odpowiedz jest dla mnie czytelna i wystarczajaca, zeby zakonczyc temat tempomatu. Choc z drugiej strony, radar radarem, ale reagowanie auta na ograniczenia ze znakow moglby byc i przeciez radar nie mialby tutaj nic do znaczenia w koncu jego zadaniem jest pilnowanie odleglosci a nie znakow. Trudno, zycieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
O alarmie napisalem to co wiedzialem. Napisalem, ze nie tykam ipc bo to nic mi nie da. Zmienilem w bcm aktywacje alarmu i zmiane z niezdefiniowanego na wlamanie. Pozniej testy no i cos nie halo jest. Auto zamykam z pilota. Okna otwarte wiec otwieram klamka od wewnatrz drzwi kierowcy i nic sie nie dzieje. Wkladam lape przez okno do srodka i wciskam klawisz start. Zglasza, ze nie widzi kluczyka i mnie olewa. Przechodze na druga strone i otwieram drzwi pasazera z przodu i zaczyna wyc. Pilotem moge wylaczyc wycie. Tak to wygladalo. Dodam, ze auto ma pelnego bezdotyka ale mam wylaczone w zegarach bezkluczyk na otwieranie.
benykuleczka1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem