Witam,
Podczas aktualizacji nx sd wszystko jest ok do momentu zakończenia ekranu fgs dnl mode. Okienko to kończy się wraca do aktualizacji i wyskakuję błąd: download failed. Radio restartuje się ale nic nie idzie z nim zrobić. Jakieś pomysły?
Edit://
Wszystko jest ok, soft od
mm32 działa perfekcyjnie, w moim przypadku było
2 resety radia. Pierwszy reset po wyskoczeniu Download Faild, radio zmieniło na polskie napisy ale chciało ponownie się aktualizować i nie prosiło o pin radia. Wcisnąłem "ok" i poszło kolejne aktualizowanie tym razem już po polsku opisane wszystko, po odczekaniu kilku minutek , minęła część "FGS DNL MODE " wróciło do ekranu aktualizacji i po chwili : Pobieranie powiodło się. Nastąpi uruchomienie radia :-)
Poszedł restart radia, pomogłem mu się włączyć pokrętłem i brawo polskie napisy, ustawiłem wszystko jak trzeba. Następnie Menu+NAVI i Wysuń kartę SD. Karta wyciągnięta, a włożona karta z FORD MAP .... zapytanie o aktualizację po włożeniu karty oryginalnej .... akceptacja 3 sekundy i wszystko działa cacy łącznie z polskimi komendami głosowymi.
@
slf
:
Masz kartę sd czy płyta? Dla karty SD :
Spróbuj MENU + NAVI -> Eject Sd card ( wyjmij kartę na chwilę ) -> ponownie ją włóż i powinno być po problemie ;-)
Pozdrawiam :-)