View Single Post
Stary 25-05-2021, 18:04   #5412
flybird
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Mondeo Mk IV
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Navigacja Blaupunkt NX SP 5.1 - kompendium wiedzy

Witam,
Podczas aktualizacji nx sd wszystko jest ok do momentu zakończenia ekranu fgs dnl mode. Okienko to kończy się wraca do aktualizacji i wyskakuję błąd: download failed. Radio restartuje się ale nic nie idzie z nim zrobić. Jakieś pomysły?

Edit://

Wszystko jest ok, soft od mm32 działa perfekcyjnie, w moim przypadku było 2 resety radia. Pierwszy reset po wyskoczeniu Download Faild, radio zmieniło na polskie napisy ale chciało ponownie się aktualizować i nie prosiło o pin radia. Wcisnąłem "ok" i poszło kolejne aktualizowanie tym razem już po polsku opisane wszystko, po odczekaniu kilku minutek , minęła część "FGS DNL MODE " wróciło do ekranu aktualizacji i po chwili : Pobieranie powiodło się. Nastąpi uruchomienie radia :-)

Poszedł restart radia, pomogłem mu się włączyć pokrętłem i brawo polskie napisy, ustawiłem wszystko jak trzeba. Następnie Menu+NAVI i Wysuń kartę SD. Karta wyciągnięta, a włożona karta z FORD MAP .... zapytanie o aktualizację po włożeniu karty oryginalnej .... akceptacja 3 sekundy i wszystko działa cacy łącznie z polskimi komendami głosowymi.

@slf :
Masz kartę sd czy płyta? Dla karty SD :
Spróbuj MENU + NAVI -> Eject Sd card ( wyjmij kartę na chwilę ) -> ponownie ją włóż i powinno być po problemie ;-)

Pozdrawiam :-)

Ostatnio edytowane przez flybird ; 25-05-2021 o 18:42 Powód: Odpowiedź dodatkowa dla slf
flybird jest offline   Odpowiedź z Cytatem