Witam.
Od kilku tygodni przeglądam ogłoszenia na otomoto i olx. Przewinęło się kilka ciekawych propozycji, ale zaciekawił mnie ten konkretny egzemplarz, gdyż spełnia kilka podstawowych warunków. m.in. motor 2.0, instalacja gazowa, kombi i dość dobre wyposażenie, oczywiście głównie mieści się w budżecie no i kolor podoba się mojej kobiecie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzwoniłem już do niego i wypytałem tylko o podstawowe rzeczy jak rdza, naprawy itp. Dziś będę się kontaktował ponownie w celu poszerzenia wiedzy o stanie tego modelu i dogadania się na wizytę.
Jako, iż jest to mój pierwszy Ford w życiu (wcześniej upalałem tylko nieswoje Ka) to mam kilka pytań:
- czy kwota 16 tys. za pierwszy wypust po liftingu jest ok, czy może jest zaniżona?
- wiem, że trzeba w tych silnikach sprawdzać luzy zaworowe - co ile? Jaki mniej więcej koszt takiej imprezy?
- wiem też, że te z fabryczną instalacją miały wzmocnione głowice, czy wpływa to na ich koszt serwisowania?
- podobno 2.0 lubią olej, czy istnieje jakiś sposób na sprawdzenie tego bez manometru i oględzin spalin? Jeśli pije olej to jaka może być tego przyczyna oprócz słabych pierścieni i czy opłaca się remontować?
- jakie są główne mankamenty tego silnika z założoną instalacją LPG, oprócz wspomnianych już zaworów i podatności na picie oleju?
Czy może ktoś sprawdzić czy wszystko zgadza się z numeren VIN?
VIN: WF0SXXGCDS8L19601
Link do ogłoszenia:
https://www.otomoto.pl/oferta/ford-f...ID6Dxthu.html?
Proszę o porady, gdyż jeszcze w tym tygodniu chciałbym zakupić auto.
Pozdrawiam!