porównanie jest dobre, bo specyfikacja, norma i gęstość jest/była ta sama w obu olejach w moich przypadku. celowo nie zmieniam na 5W20, co Ford mi sugerował w zasadzie od początku MK3, tylko jeżdżę dalej na 5W30 tak jak zalała fabryka. W ASO wlewali mi Castrol Magnatec 5W30 z normą Forda 913-C - a przynajmniej wg faktur taki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. - potem i do dziś ja zalewam sam Millersem 5W30 z normą Forda 913-C. I różnicę słyszę, im zimniej na dworze, tym bardziej jest to widoczne przy odpaleniu silnika po nocy, który pracuje po prostu ładniej. Oleju mi nie bierze między wymianami, Castrola dolewałem ok 2 setki na rok - tak, wiem, w tym silniku to i tak była żadna dolewka, w zasadzie minimalna. Ale była. Teraz nie muszę dolewać, mam bagnet ok 3/4 pod max i tak po roku zostaje. Więc w moim przypadu po prostu uważam Millersa za lepszy olej. I tak, wiem, że są jeszcze lepsze, ale nie mam Ferrari żeby płacić diamentami za olej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.