Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?
Witam
Ponieważ od czasu do czasu pojawiają się w tym wątku sprawa modyfikacji mocy i co na to ASO, poniżej informacja jaką potrzymałem z Ursyn Car Warszawa.
Sprawa dotyczyła reklamacji po naprawie blacharskiej w Ursyn Car w Piasecznie.
Pojawiły się wibracje i głośna praca silnika, ale nie wynikało to z uszkodzeń samego silnika (brak błędów), a jedynie moim zdaniem z niewłaściwie wykonanej naprawy.
Panowie byli tak skoncentrowani na udowodnieniu mi, że nie mam racji, że nawet nie spytali się czy usunęli usterki. A zrobili to, a nawet więcej bo po ich naprawie znikły też inne dźwięki/odgłosy.
Przy okazji chcąc mi dop... napisali co poniżej.
„Pana auto wyposażone jest w silnik wysokoprężny o pojemności 2000 cm3 i mocy 150 koni mechanicznych. W związku z zaobserwowaną wyczuwalną większą mocą silnika, przeprowadzono szybkie dodatkowe czynności, w wyniku których wykryto niezatwierdzoną przez producenta modyfikację oprogramowanie sterującego pracą silnika, która powoduje zwiększenie mocy silnika do 175 koni mechanicznych. Taka niezatwierdzona modyfikacja, może w przyszłości przyczynić się do poważnej awarii silnika i zmuszeni jesteśmy poinformować o tym przedstawiciela importera.”
|