Odp: Bardzo częste wypalanie filtra DPF
No właśnie nie wiem i nie mogę nigdzie doczytać na jakiej zasadzie on działa. Natomiast domyślam się, że podobnie jak w przypadku zaworu EGR, jeżeli zmienia się wartość pozycji wymaganej, to w ślad z nią powinna iść wartość pozycji zmierzonej. U mnie natomiast to ani drgnie. Wartość wymagana ustawia się na 0.0% i jest tak ustawiona przez kilka, kilkanaście sekund, a wartość zmierzona 99.96%. Czyli zawór stoi na dębowo. Natomiast chyba jakiś czujnik być musi bo jest nawet PID: EGR_POS_SEN - Napięcie czujnika położenia obejścia chłodnicy EGR. I to u mnie wynosi bez przerwy 4.99V a powinno się zmienić bo w przypadku zaworu EGR, gdy zmienia się jego pozycja, zmienia się też napięcie czujnika. A tu w przypadku EGR_POS_SEN, również twardo stoi. Nie mogę nigdzie doczytać jak to działa i czy w przypadku uszkodzenia tego elementu, wymienia się cały zawór EGR czy nie. No i gdzie jest ten nieszczęsny czujnik.
Może faktycznie sterowane jest to podciśnieniowo i uszkodzony mam ten brązowy zaworek bo chyba on za to odpowiada. Tylko czy ten zaworek da się jakoś sprawdzić?
|