Cytat:
|
Typowej geometrii czy zwiazanej z poprawnym ustawieniem sanek?
Po wymianie calego przodu zawieszenia i gum stabilizatora,sanki zdejmowane, zrobilem geometrie.
|
Cytat:
|
Mimo to ściąga w prawo, dlatego zapytałem o dodatkowe czynności przy zbieżności wynikające ze zrzucenia sanek.
|
Ja się chyba nie doczekam odpowiedzi, dwa razy zapytałem bardzo konkretnie. O wpływ przekoszenia sanek
po ustawieniu zbieżności, nie przed.
@
edmun
odpisał i trochę mnie utwierdził że mimo dobrej zbieżności nadal sanki mogą być problemem.
@
Fulara
tylko opowiada,że ruszone sanki rozwalają geometrię, że trzeba robić zbieżność.
Nic nowego, wiadomo że trzeba. Auto po złożeniu bez ustawiania zbieżności "na oko" zachowywało się jak szalone,kierownica skręcona. Zanim dojechałem na SKP zrobiona zbieżność, "żeby była". Potem zbieżność na przyrządach, ostatecznie jeździło lekko, ale wyszło ściąganie.
Skończyłem grzebać, powietrza wszędzie równo w oponach (było/jest), nadal ściągało.
Zamieniłem koła stronami (mając opony asymetryczne mogę, mają może 15kkm i nie wyglądają na zdarte, z resztą wcześniej nie ściągało auta), podciągnąłem też ręczny.
I chyba ciut za mocno, bo opory wzrosły. Ale też mam wrażenie że nie ściąga, i to może być przyczyna problemu.Świeże szczęki i prawa delikatnie mogła brać na puszczonym ręcznym.
Chciałem też zrobić poduszkę silnika,bo słyszę pukanie i jest zerwana, ale pogoda nie rozpieszcza.