Odp: Focus MK2 polift 2008r. 2.0 145KM + fabryczne LPG
Szwagier kilka lat temu sprowadził sobie Mazdę 6 z tym samym silnikiem (2.0 16v tam oznaczenie LF),auto z oryginalnym niskim przebiegiem na poziomie 17 kkm,że z Belgii był carpass,umowa bezpośrednia z Belgiem,tablice wywozowe (te czerwone) więc pewniak. Założył LPG,dzięki regularnemu serwisowi w porę stwierdzone zmiany w zaworach wydechowych (mniejsze luzy,nie były jeszcze podparte) średnio co 50kkm regulacja luzów zaworowych (i wymiana szklanek). Samochód jeździ do dziś nie ma żadnych problemów z silnikiem.
Po obszernym wstępie pytanie jakie należy zadać sprzedającemu:kiedy i jak sprawdzano,regulowano instalację gazową? Filtry każdy głupi sobie wymieni ale zwłaszcza w tym silniku diagnostyka jest jak najbardziej wskazana.
W kwestii faktur za przeglądy- sam regularnie dokonuję wymian,napraw i przeglądów wynikających z przebiegu,nigdy nie oczekiwałem i nie potrzebowałem rachunków ale zawsze proszę o pamiątkowy wpis w książkę serwisową. Może sprzedający jest w stanie udokumentować choćby wymiany oleju w taki lub podobny sposób.
Jeśli nie potrafi czegokolwiek udokumentować samochód dla mnie nie jest godny zainteresowania.
|