Cytat:
|
Ciśnienie takie ma być, spr je z pidy z dopiskiem wysoka rozdzielczość, 2 bary ciśnie bezwzględne czyli1 bar doładowania, u mnie turbo max daje 2.5 około a nawet więcej w początkowej fazie koło 2tys obr. Tak ma być, nadmiar powietrza nie powoduje kopcenia, kopcenie to niedomiar tlenu przez za duża ilość spalin. Egr jest w inny w 100% temu. Zmiana na 163 konie nic nie da w tej kwestii. Z jakiegoś powodu jest in twk sterowany, pewnie eby utrzymać normę euro 5 i odpowiedni poziom tlenków azotu wali spalinami, to że kopci to już ich nie obchodzi bo to dpf łapie I wypala, a że co 10km to inna sprawa. Ja po mojej walce i wydaniu kupy kasy w konco wył go i się cieszę z jazdy a nie ciągłej obserwacji dpf, wypala się co 900 nawet teraz w lato. Wystarczyło go wył w programie pcm i juz.
|
Z EGR silnik chodzi bardzie miękko i ciszej, można też zejść na wysokich biegach na niższe obroty.... a nie myślałeś aby tak zmodyfikować mapę aby jego udział był dużo mniejszy niż jest to fabrycznie?
Ja już dzwoniłem po tunerach i średnio można się dogadać bo mogą wyprogramować EGR i zrobić nową mapę wtrysku. Odnoszę wrażenie, że chyba mają jakieś schematy na to i gdy chcę zmodyfikać lekko fabrykę to nie wiedzą za co się zabarać.
Ja chcę wydaje się prostą sprawę tj. zmniejszyć udział EGR i zwiększyć dawki palia albo możliwe, że te ostatnie same się zwiększą bo mapa EGR/MAF to wymusi.
Wracają do spomnianych przez Ciebie NOXów itp.. to ja zaślepiając EGR obserwuję temperaturę spalin niższą o 100st.C niż gdy jest włączony więc nie rozumiem ... chyba, że nie chodzi o temperaturę temp. spalania a nie spalin.