Pytałem w 3 salonach ostatnio o czas oczekiwania na Focusa, bo się zastanawiam nad zakupem ST-Line (X). W jednym usłyszałem, że "jak 1.0 hybrydowy to w tym roku się nie wyprodukuje", a w dwóch innych "pod koniec roku powinien być".
Natomiast martwi mnie czy z okazji roku modelowego 2021.75 nie doszło znowu do jakichś dziwnych cięć... Pomijając dziwne konfiguracje wyposażeniowe/silnikowe, to:
1) Pojawił się w cenniku pakiet "Pakiet ST-Line Design (AGGAJ)" w skład którego wchodzą:
Cytat:
|
zaciski hamulców lakierowane w kolorze czerwonym, sportowe nakładki na pedały, nakładki na progi przednich drzwi z emblematem 'ST-Line'
|
Czy to przypadkiem wcześniej nie był standard w ST-Line (oprócz czerwonych zacisków)?
2) Z tego co wiem to wszystkie ST-Line miały czerwone przeszycia na kierownicy, a tymczasem na liście wyposażenia mamy takie coś: "Kierownica - z przeszyciami w kolorze czerwonym" - i standard w ST-Line X, a w ST-Line brak O_O Chyba że w cenniku jest błąd, bo trochę nie mogę uwierzyć, żeby czerwone przeszycia zastąpili "zwykłymi" czarnymi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie na Focusa jest jeszcze spoko cena, przynajmniej 1.0 EB 125 KM. Nie wiem jak wygląda sprawa z rabatami dla tego 155 KM, cennikowo 8500 dopłaty to sporo. Samochody drożeją, w przyszłym roku raczej lepiej nie będzie...