Cytat:
|
rajman.zubrzycki.pl/LiveData_2021-06-04_16.32.53.csv
|
dzięki!
Parametry są zbliżone jedyna różnica jest w zakresie napięcia czujnika położenia zmiennej geometrii turbo
statycznie na wolnych mam 3.08V u Ciebie 3.25V ta różnica wynika z ustawienia stopki cięgna zmiennej geometrii, jednak nie musi to świadczyć o nieprawidłowości, bo jest to wyjściowe położenie zmiennej geometrii turbiny zapewne wystarczy odkręcić gruszkę i będzie już zmiana położenia i napięcia. Przypuszczam iż dlatego nie ma to znaczenia ponieważ sterownik adoptuje maksymalne położenie cięgna turbo na podstawie czujnika i to położenie traktuje jako wyjściowe.
druga różnica to temperatura silnika u mnie nie przekracza 80st.C 77-78st. C
Reszta parametrów nie odbiega istotnie w wolnej chwili przejrzę to jeszcze dokładnie.
Nawet ciśnienie różnicowe DPF jest bardzo zbliżone! przy tym samym poziomie zapełnienia DPF LOAD.
Także "jaja jak berety".
Odnośnie zbierana logów, chyba trzeba zrezygnować z fazy nagrzewania silnika,
włączamy logowanie po trasie gdy wszystko jest dobrze rozgrzane. Wystarczy zrobić logi statyczne (wolne obroty) oraz z jazdy kilka km a na koniec z jednym przyśpieszeniem na chwilę z pedałem w podłodze (np. 3bieg) dosłownie 100-200m bez szaleństw
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.