View Single Post
Stary 05-06-2021, 18:32   #12
xman17
ford::average

Imię: Grzesiek
Model: Ford Transit t300 Trend
Silnik: 2.2 TDCi
Rocznik: '11/115KM
Domyślnie Odp: Nowy grand w rodzinie. Kilka pytań elektrycznych i technicznych.

Ok. Sprawdzałem znowu telefon z tym bluetooth i nie daje mi jedna rzecz spokoju. Listę telefonów jakie sparowane były wyrzuciłem i sparowałem mój. Sprawa wygląda następująco. Jak sparuję telefon (galaxy a21s) z radiem to widzi że gdzieś chcę dzwonić i tyle. Niby pokazuje na telefonie ford audio -> że połączenie jest ale tak jakby nieaktywne. Jak kliknę na telefonie aby się połączyło to się zaświeca i gaśnie. Na liście obsługiwanych telefonów na stronie forda nie ma mojego modelu w ogóle. Myślałem, że może da się wgrać update jakiś żeby to działało ale lipa straszna ze znalezieniem info itp. Na stronie australijskiej skąd można było update znaleźć jakiś to nie wchodzi mój vin.

Co do oświetlenia nastrojowego to aktywowałem w kompie pokładowym. Ale dalej nie wiem czy te dwa paski co są w podsufitce przy schowku na okulary się będą świecić po zmroku? I lampki w przednich nogach -> lampki są led'owe.

Kolejna sprawa w sumie techniczna. Z racji iż mamuśka ma idento cmaxa tylko młodszego sprawdziłem jak działa u niej pedał gazu. Reakcja jest od razu. U mnie jest to trochę matołowate. Poza tym pod maską widzę usmolone w okolicy intercoolera na tych garbowatych wężach i nie wiem czy się martwić tym czy nie.

Chciałbym doprowadzić to auto do stanu takiego jak ma być choć i tak nie jest tragiczne.

Kolejna sprawa dotyczy panelu od klimatronica. np wyłączyć klimę auto na ręczną lub np jak jest na ręcznej i chcę ustawić skąd ma lecieć powietrze to muszę bardzo mocno przyciskać przyciski żeby to zadziałało. Czy to się da ogarnąć czy panel zdycha z biegu lat i pasuje go wymienić? Czy może da się tam coś wymienć? Jakieś gumki czy coś?
xman17 jest offline   Odpowiedź z Cytatem