Temat: [Mondeo 2014- ] fotele vignale -czy warto
View Single Post
Stary 07-06-2021, 19:53   #40
kosmik.ajdzi
ford::beginner

Model: Mondeo Vignale MK5FL
Silnik: 2.0 Ecoblue 190 A8
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: fotele vignale -czy warto

Jako użytkownik foteli Vignale mogę je jak najbardziej polecić.

Nie jestem osobą ciepłolubną, przez co użytkowanie foteli skórzanych bez funkcji chłodzenia kategorycznie w moim przypadku odpada. Używam tego praktycznie cały czas od +20 stopni na zewnątrz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam porównanie do tzw. "foteli komfortowych" w BMW F11 i faktycznie chłodzenie jest nieco inaczej odczuwalne (w BMW jest to po prostu wentylacja, a w Mondeo efekt chłodzenia jest jak z klimatyzacji - fotele stają się zimne), ale praktycznie sprowadza się to do tego, że w BMW można korzystać przez długi czas z maksymalnego poziomu nawiewu, a w Mondeo dość szybko przechodzę na najniższy stopień.

Grzania nie oceniam, bardzo rzadko używam, a jeśli już jest bardzo zimno to podgrzewam kilka minut na maxa i wyłączam. Miałem poprzednio Mondeo MK4 z samym grzaniem, ale ciężko mi to porównać.

Jeśli chodzi o masaże to w dłuższej trasie jest to super sprawa - w Mondeo jest to bardzo dopracowane i rzeczywiście rozluźnia co tam trzeba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Generalnie kupiłem Vignale właśnie z powodu tych foteli i deski obszytej skórą, bo to moim zdaniem diametralnie zmienia to auto. Miałem oczywiście dylemat, bo z zewnątrz dużo bardziej podoba mi się ST-Line, ale środek był dla mnie nie do zaakceptowania, a salon zaproponował zmianę listew progowych i dołożenie spojlerów z ST-Line na etapie zamawiania samochodu.

Podsumowując - nie oddałbym tych foteli. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kosmik.ajdzi jest offline   Odpowiedź z Cytatem