"Chyba że polecacie coś lepszego"
1. Ludwik do czyszczenia grili i szyb kominkowych( aktywna piana robi robotę )
2. Dix do czyszczenia grili i kominków ( na gołych dłoniach czuć że jest bardziej żrący )
Przygotuj do czyszczenia dla ochrony dłoni rękawice nitrylowe, duże stare plastikowe wiadro/miskę do mycia,
będzie sporo syfu.
Po zaaplikowaniu środka czyszczącego do wnętrza chłodnicy dawałem mu czas na działanie ok 8-10 min. następnie płukałem gorącą wodą z czajnika i tak ok. z 4-5 razy. Na koniec płukanie z węża ogrodowego i suszenie sprężonym powietrzem, chłodnica czysta i lśniąca jak z fabryki.
Daruj sobie skrobanie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tu masz link do podglądu jak wygląda chłodnica spalin EGR
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Do ponownego montażu chłodnicy z zaworem nie użyłem starej uszczelki, powierzchnie oczyściłem wełną stalową i odtłuściłem. Do uszczelnienia powierzchni styku użyłem sprawdzonej masy uszczelniającej
Victor Reinz Reinzosil ( również b.dobry jest
Dirco od Elringa )
Mój zawór również był tylko okopcony, ale jak dmuchnąłem ustami w kanał wejściowy to przechodziło powietrze, bardzo słabo ale jednak.
W celu dokładnego oczyszczenia grzybka zaworu, zdjąłem górną pokrywę od silnika EGR i kręcąc palcami kółkiem zębatym zamykałem i otwierałem zawór myjąc go i płucząc.
Warto również w komplecie umyć przepływomierz i MAP sensor dedykowanym cleanerem, nie próbuj używać zmywacza do hamulców czy innych śmieci.
Po wszystkim na koniec Forscan: adaptacja EGR i reset MAF.
Powodzenia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie zapomnij umyć rury łączącej EGR z kolektorem, sprawdź stan uszczelki przepustnicy.