Cytat:
|
Ale z tego co widzę np po ofertach samych aut vignale, to nie każdy ma przecież wentylację, czyli jeszcze trzeba uważać na to co się kupuje? Na aukcjach sprzedający w ogóle nie dają konkretnych opisów. ze zdjęć można wywnioskować jedynie że fotele są elektrycznie regulowane ale czy mają grzanie bądź wentylowanie to już wiedza tajemna.
|
Wentylacja foteli była w pakiecie
Pakiet Seat Luxury - przednie fotele wentylowane, wielokonturowe z funkcją 11. punktowego masażu pleców, tylna kanapa podgrzewana, elektryczna regulacja położenia fotela pasażera w 10. kierunkach (BVFAC) 4650zł.
Ja doposazyłem swoje Vignale we wszystko oprócz(panormaiocznego dachu, spryskiwaczy reflektorów, haka i nadmuchiwanych pasów).
Wentylacja foteli ma 3 stopnie regulacji tak samo jak podgrzewanie. W tym tygodniu codziennie używam wentylacji i nie wyobrażam sobie jak ludzie dają sobie radę ze skórą bez wentylacji. Mam jasną tapicerkę a i tak się mega nagrzewa skóra. Masaż działa dobrze i często z niego korzystam nawet w mieście. Fotele wielkonturowe można dopasować idealnie do swojej postury( Fotel ustawiony pode mnie, a pod moją żonę to dwa różne fotele). Gdy zamieniamy się miejscami to wystarczy kliknąć 1/2/3 i wywoływane są ustawienia fotela, kierownicy i lusterek. Porównanie skóry z Vignale a skóry z Mercedesa/BMW/AUDI? Jesli nie zamówicie Nappy/Merino to "premium" nie ma co porówynywać. Skóra w Mondeo jest gruba ale miękka i przyjemna w dotyku i pięknie pachnie. Siedziałem ostatnio w E-klasie w salonie skonfigurowanej za 300tys i śmierdziało jak w tanim kompakcie