Nie wiem jak Focus kombi, ale Mondeo w hb ma naprawdę bardzo pojemny bagażnik i bardzo ustawny. Mam z racji lpg butlę w kole i podwyższoną podłogę aby miała sensowną pojemność, plus wożę zawsze koło zapasowe ze sobą, a i tak bez problemu pakuję rodzinę właśnie 2+1 przy czym ten 1 jest bardzo wymagającym pasażerem bo jest na takim etapie jeszcze że muszę zmieścić do bagażnika jego wózek. Do tego wchodzą ze 3 walizki (z czego 1 ogromna, 1 normalna i 1 samolotowa), dwie niewielkie miękkie torby i jeszcze parę siatek się upchnie. Oczywiście w wózku obowiązkowo demontaż tylnych kółek, i zamykanie bagażnika z użyciem dość poważnej siły. Ale się domyka
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdybym nie woził koła zapasowego i nie miał podwyższonej podłogi to pół domu bym zmieścił do tego bagażnika, naprawdę.
Oczywiście mowa o hb a nie o sedanie, z wyglądu niewiele się różnią ale w odniesieniu do pakowności, a szczególnie wygody pakowania, jest zapewne przepaść.
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka