View Single Post
Stary 14-06-2021, 20:52   #1329
boruch13
ford::average

Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń

Trudno doradzać, ale jako że zjeździłem już kilka Ducato, Iveco i Transitów odpowiem tak: są roczniki samochodów których należy się wystrzegać, bo w większości producenci testują je na nas - użytkownikach. I tak Transita z nowym silnikiem wystrzegałbym się z początku produkcji czyli 2017-2019, Renówki właśnie z ostatnich miesięcy produkcji (tu mam info od znajomych kurierów), co do Ducato, jeżdżę różnymi modelami od 25 lat i problemów wielkich nie miałem. Gdybym dziś kupował nowego blaszaka, byłby to Transit lub Ducato. Transit jest bardzo przyjazny w kabinie - lepsze materiały, już poprawione wady wieku dziecięcego (nowego silnika) . Ducato tańszy - poczciwy wół roboczy, choć mój najmłodszy ma już 5 lat i nie wiem jak najnowsze modele, ale motor to dalej poczciwe 2,3.
Co do Iveco, tam jest rama i jeżeli nie potrzebujesz wozić wielkich ciężarów, to nie ma potrzeby dopłacać. Silniki jak w Ducato plus 3 litrowy porządny diesel, problemy z instalacją elektryczną która lubi się przetrzeć gdzieś w ramie, czego nie ma w Ducato.

Ostatnio edytowane przez boruch13 ; 14-06-2021 o 20:57 Powód: .
boruch13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem