Cytat:
|
A więc, wkręciłem śrubę stopki 1 obrót i prawie wcale nie zmieniły się wartości na czujniku kopiowania. Na wyłączonym silniku przed: 1.37V, po: 1.35V. Na uruchomionym silniku ok. 2,87V. Zrobiłem reset/adaptację czujnika łopatek turbosprężarki. Przejechałem dopiero ok. 80 km i... jest nieco gorzej, lekkie pogorszenie elastyczności i wzrost spalania z 6,6 na 7,1 l.
Mam pytanie do Ciebie, wcześniej otwarcie zaworu EGR na rozgrzanym silniku i wolnych obrotach oscylowało w okolicach 68%-76%, obecnie 88%-92% i mógłbyś podejrzeć jak jest u Ciebie?
|
zmiana położenia śruby stopki VGT i reset adaptacji musi dać inną wartość napięcia czujnika
EGR mam podobnie,
przejedź 10-15km, wolne obroty bez klimy i świateł:
MAF 6,5-7,5
MAP (wysoka rozdzielczość) powinien być równy lub niewiele wyższy niż BARO, jeżeli masz ciągle wartość niższą niż BARO to musisz wrócić z położeniem stopki turbo o 1/2 obrotu jak to nic nie zmieni to wróć do położenia oryginalnego, po każdej zmianie reset adaptacji VGT.
U mnie ewidentnie było widać, że turbo zbyt dużo daje przy ekonomicznej jeździe. Auto było jakby przymulone i jechało konkretnie dopiero gdy gaz poszedł niemal w podłogę. Po zmianie jest ogromna różnica na plus.
DPF drogi krajowe, spokojna jazda wypala co 500-600km, autostrada wygląda, że będzie to ok 200km .... czy mi to pasuje? niestety nie.