Cytat:
|
OK, zebrałem dane które podałeś:
Rozgrzany silnik, wolne obroty bez obciążenia, otwarty EGR
MAF: 7 g/ s
MAP: 100.3 kPa
BARO: 99.0 kPa
VAR_NOZ_POS: 2.86 V
EGR VPB1: 89%
VNTP: 89%
Zamknięty EGR
MAF: 13 g/s
MAP: 102 kPa
BARO: 99.0 kPa
VAR_NOZ_POS: 2.86V
EGR VPB1: 0.00 %
VNTP: 89.7 %
Przyjrzyj się tym parametrom ale jest chyba OK.
Próba drogowa 4 bieg stała prędkość 90km/h
EGR VPB1: 42-45%
DP_DPF: 4 kPa
Próba drogowa 3 bieg i maksymalne przyspieszenie z 1800obr.
MAP (w piku z kilku przejazdów): 264 kPa
MAP (ok 2000 obr): 239 kPa
MAP ( 2300-3400obr): 250-253 kPa
MAP (ok 4000 obr): 226 kPa
|
DPF ma dużą różnicę ciśnień (chyba, że był zapełniony) u mnie w podobnej sytuacji jest to 1-2kpa, ale przy 70-80% DPF osiąga już 3-4.
reszta wygląda identycznie, polataj trochę zobacz jak wyjdzie z dopalaniem DPF spalanie nie powinno wzrosnąć, może to jednorazowy przypadek, że masz więcej.
Zwróć uwagę jak pracuje teraz EGR, od 4 biegu każde dynamiczniejsze przyśpieszenie zamyka EGR całkowicie.
Zamówiłem turbinę, jakaś padaka, ale chcę tylko rozkminić jak można zmniejszyć wychylenie zmiennej ale bez ruszania stopki. Być może na śrubach gruszki jest jakaś regulacja, być może można to zrobić tylko obracając całym talerzem turbiny, zdecydowałem się na ruszenie stopki bo to łatwo można przywrócić, ruszenie uchwytu gruszki czy tależa może skończyć się koniecznością demontażu i ponownej kalibracji już na stole.
Samo przestawienie stopki nie wpłynie istotnie na dynamikę przyśpieszenia gdy startujemy z wyższych obrotów np. 1700 w górę, może nieco zmniejszyć przyśpieszenie z b.niskich obrotów przy wysokim biegu (3,4,5,6) rzędu 1200-1500 ale to i lepiej z tego co zauważyłem to po zmianie można zejść dużo niżej na wysokich biegach i silnik pracuje b.miękko bez wibracji jak było wcześniej.
Turbina dotarła i talerzem nie można nic regulować jest ustalany na sworzniu, gruszka na uchwycie posiada możliwość przesunięcia ale aby zmniejszyć wychylenie musiałbym wciskać ją do środka co jest nie logiczne... także wydaje się, że zostaje tylko ta stopka do regulacji albo mapa ECU.