View Single Post
Stary 21-06-2021, 13:45   #454
r10
ford::beginner

Model: Focus mkI
Silnik: diesel
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał majtol88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebuje fotelika dla niemowlaka (0-13) do Forda Focusa 2 w hatchbacku. Nosidelko koniecznie tyłem do kierunku jazdy, zapinane pasek. Ktoś może poleci cos co używał i poleca
Używałem fotelików Safety 1st OnBoard 35 i byłem bardzo zadowolony (w sumie trzy sztuki, jeden rosnący jeszcze używamy). Mocowałem z tyłu na środku pasem biodrowym pasażera (przy jednym foteliku) lub z tyłu z boku na siedzeniu pasażera (przy dwóch fotelikach). Ma bazę (mocowanie pasami bezpieczeństwa lub własnymi pasami bazy do haków isofix), ale można używać także bez bazy (zajmuje wówczas mniej miejsca za fotelem pasażera) mocowany samymi pasami auta. 35[lbs] w nazwie oznacza wagę dziecka do 15 kg lub do 81 cm wzrostu.
Akurat robimy domowy remanent i możemy wystawić np. na olx lub aledro.. (w komplecie orócz bazy jest jeszcze czterokołowy wózek do wożenia fotelika składany do bagażnika - sprawdza się na gładkim podłożu jak równy chodnik, korytarz do garażu lub sklep/galeria handlowa), kolor czarno-szary,całość stan praktycznie idealny (W-wa).
Do Foczki I dokupowałem w serwisie mocowania isofix i sam zamontowałem za dwoma siedzeniami pasażerów z tyłu (do bazy Safety 1st niepotrzebne, ale teraz mamy już inne większe foteliki).
r10 jest offline   Odpowiedź z Cytatem