Cytat:
|
Na postoju ciśnienie ładnie rośnie aż się załączy wentylator i całość się ustabilizuje (teraz czujnik pokazuje ok. 2v). Podczas jazdy ciśnienie jest dużo niższe, spada wraz ze wzrostem prędkości (wartość na czujniku od 2v spada do 1,3-1.5v). Nie zauważyłem związku obrotów silnika ze zmianą ciśnienia. Jak ciśnienie spada to rośnie temeratura parownika.
|
Nie patrz na ciśnienie które pokazuje sterownik czyli wysokie. Ono nie ma az takiego znaczenia.
Znaczenie ma niskie ciśnienie czyli to które jest za parownikiem. Niestety nie ma tam czujnika. Jedynie można podłączyć jakiś manometr do zaworu LP. Powinno być w przedziale 2-2,5bar. Im bliżej 2bar tym mocniej chłodzi. Poniżej 2bar, temp. na parowniku może być poniżej 0*C. Tym steruje zawór w sprężarce od jej wydajności.
Zaworu na parowniku proponuje nie ruszać, bo to nie on jest winny(moim zdaniem i z moja wiedzą).
problemem jest zawór sterujący wydajnością w sprężarce. Albo źle działa, albo się wiesza.
Nie wiem jak w mondeo, ale w focusie jest on automatyczny, ustawiany w fabryce.
W nowszych autach np. Volvo jest sterowany elektrycznie przez sterownik.
Cytat:
|
Cześć. Jako, iż sporo osób narzeka w mondeo mk4 na słabą klimę (łącznie ze mną) to postanowiłem się zagłębić w problem.
|
Ja też, i też sugerowałem się ciśnieniem HP mierzonym przez PCM. To nie to.