View Single Post
Stary 23-06-2021, 12:07   #10
Slawko
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Słaba klima nadal po nabiciu i dziwne zachowanie (+ częściowe rozwiązanie)

Cytat:
Napisał Danielo_82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale nie w mondeo. Tu sprężarka pracuje cyklicznie. Ja też bałbym się bawić dysza bez podłączenia pod manometry.
Nie sadzę. Mnie wychodzi, ze w mondeo z 2014 z silnikiem 1,6EB sprężarka jest o zmiennej wydajności. Zresztą, nie sadzę aby ford cofał się do zwykłej sprężarki. Poza tym, skoro w focusie z 2012 roku jest zmienna wydajność, to tym bardziej w mondeo z 2014 roku nie będzie inaczej.

Oczywiście mogę się mylić

Bump:
Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie u mnie wydajność nie zależy w zauważalny sposób od obrotów (w miejscu moge sobie dawać gazu i nic)
bo zawór w sprężarce reguluje jej wydajność
Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko od prędkości jazdy (czyli zakładam ma to zwiazek z chłodzeniem skraplacza).
Tak może być,
Slawko jest offline   Odpowiedź z Cytatem