Zagwozdka z ukłądem antenowym ACM. Jakiś czas temu wymieniłem ACM na europejski. Auto to fusion 2015 rok. Antena oryginalna na dachu z syriusem tego nie zmieniałem narazie. Dołożyłem za radą Tadeusza linię na białe wejscie wraz ze wzmacniaczem i przewodem pod deską jako antenę. Błędów od ACM brak, radio gra poprawnie, nawet DAB gra na paru stacjach. Niby wszystko ok ale mam zagwozdkę. W tunelu przy nogach kierowcy jest złącze kabli antenowych. Są dwa koncentryki, jeden to antena AM/FM a drugi to sirius. Co ciekawe po rozpieciu złacza czyli odłączeniu anteny na dachu radio gra dalej, rozumiem że działa AF i druga linia antenowa ale gra też DAB co mnie całkowicie zaskoczyło, na FM nie widzę różnicy w jakosci odbioru mimo ze antena tylna rozpieta. Jak sprawdzić czy oryginalna tylna antena działa dobrze? Ikona AF na sync 3 nie zaświeca sie tak jak TA na niebiesko, coś w konfiguracji jeszcze pomerdane? Jak sprawdzic czy główna antena działa?
Idę trudniejszą drogą i chciałbym zamontować na dachu zamiast obecnej anteny, płetwę z fusiona MK4, rozbierałem ją i wyglada na to ze w srodku jest tylko układ GPS, cała antena AM/FM/DAB to blacha i parę elementów pasywnych, nie ma wzmacniacza. Wzmacniacz chcę dołożyc na tylnym słupku /niebieski/.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kusi mnie zamiana na coś takiego ale musi działąć