View Single Post
Stary 27-06-2021, 19:38   #1
mclane
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Losowy brak ciśnienia na szynie - dane forscan

Cześć,

Tym razem sen z powiek spędza mi odpalanie mojego Mondeo mk4 co gorsza problem pojawia się wybitnie losow raz na 3 dni innym razem 7 albo 10 dni.

Kroki:
1) Samochód odpala na dotyk i pracuje około 3 sek. Ciśnienie na szynie osiąga wymagany poziom po czym spada samochód gaśnie.

2) Próba odpalenia po kroku 1, silnik kręci około 2,5 sek po czym odpala.
Ciśnienie na szynie startuje od 6000kPa w momencie kręcenia i osiąga wymagany poziom, samochód jeździ nie szarpie przyspiesza w każdym zakresie, osiąga prędkość maksymalną.

3) Po kroku pierwszym i drugim jest spokój na jakiś czas samochód wielokrotnie odpala od strzału i nie gaśnie.

Objawy pojawiają się wybitnie losowo, czasami po 30km mam problem z odpaleniem innym razem po 3 dniach w garażu. Akumulator wymieniałem 3 miesiące temu, filtr paliwa wymienion, brak wycieków paliwa w okolicy filtra i pompy. Brak błędów na komputerze.
Wstawiłęm do mechanika na kilka dni i niestety odpalał bez najmniejszych problemów. Może ktoś miał podobne problemy.

Dorzucam dane z FORScan z zapisem PCM z kroków o któych piszę wyżej (trzeba rozpakować). Będę wdzięczny za sugestie.
Załączone Pliki
Typ Pliku: zip krok1.zip (41.4 KB, 7 wyświetleń)
Typ Pliku: zip krok2.zip (54.6 KB, 4 wyświetleń)
Typ Pliku: zip krok3.zip (65.4 KB, 2 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez mclane ; 27-06-2021 o 19:53
mclane jest offline   Odpowiedź z Cytatem