Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 28-06-2021, 08:26   #2463
Kugik
ford::average

Model: Focus MK4 Active Kombi M6
Silnik: 1.5 Ecoboost 150KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Witam wszystkich. Trzy dni temu bylem w serwisie Forda aby zrobili mi update softu bo nie działał (zawsze) u mnie autohold, SYNC się zawieszał (nie można było sterować nim z kierownicy), nie działał (zawsze) asystent podjazdu pod górę, był problem z S&S, dodatkowo nie działał spryskiwacz tylnej szyby i parę innych rzeczy. Jakież było moje zdziwienie jak zadzwonił serwis i poinformował mnie, że coś się im „usmażyło” podczas updatu i cały SYNC (u mnie 2.5) poszedł w „siną dal”. Na chwile obecną nie mam aktywnego SYNCA (główny ekran jest całkowicie wyłączony). Samochód jeździ normalnie -ma 4 koła i kierownice ale nie ma SYNCA. Żeby było śmieszniej to nie mogą zamówić jakiegoś głównego modułu (sterownika do SYNCA) bo maja awarię systemu zamówień).
Aby mogli zamontować nowy moduł SYNCA to musi przyjechać jakiś specjalista z FORD POLSKA bo zwykłe serwisy nie mają pojęcia jak to zrobić -żenada. Podsumowując -oddałem samochód do autoryzowanego serwisu Forda aby zrobili update systemu jak w milionach innych samochodach a otrzymałem samochód pozbawiony SYNCA i dodatkowo nie wiadomo kiedy serwis będzie w stanie sprowadzić nowy sterownik i specjalistę z Ford Polska   
Kugik jest offline   Odpowiedź z Cytatem