Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.
Witam wszystkich. Trzy dni temu bylem w serwisie Forda aby zrobili mi update softu bo nie działał (zawsze) u mnie autohold, SYNC się zawieszał (nie można było sterować nim z kierownicy), nie działał (zawsze) asystent podjazdu pod górę, był problem z S&S, dodatkowo nie działał spryskiwacz tylnej szyby i parę innych rzeczy. Jakież było moje zdziwienie jak zadzwonił serwis i poinformował mnie, że coś się im „usmażyło” podczas updatu i cały SYNC (u mnie 2.5) poszedł w „siną dal”. Na chwile obecną nie mam aktywnego SYNCA (główny ekran jest całkowicie wyłączony). Samochód jeździ normalnie -ma 4 koła i kierownice ale nie ma SYNCA. Żeby było śmieszniej to nie mogą zamówić jakiegoś głównego modułu (sterownika do SYNCA) bo maja awarię systemu zamówień).
Aby mogli zamontować nowy moduł SYNCA to musi przyjechać jakiś specjalista z FORD POLSKA bo zwykłe serwisy nie mają pojęcia jak to zrobić -żenada. Podsumowując -oddałem samochód do autoryzowanego serwisu Forda aby zrobili update systemu jak w milionach innych samochodach a otrzymałem samochód pozbawiony SYNCA i dodatkowo nie wiadomo kiedy serwis będzie w stanie sprowadzić nowy sterownik i specjalistę z Ford Polska
|