Cytat:
Witam Wszystkich z mk8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Naszło nas na zakup nowej raczej w wersji podstawowej bo na "wypas" brak funduszy, bardzo proszę o radę. Autko dla żony. Jestem przed wizytą w salonie, dlatego będę wdzięczny za podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. Silnik 1.1 75 KM czy 1.0 100 KM - czym różnią się te silniki?
2. czy 1.0 100 KM to od razu wersja Titanium musi być, czy Conected ma taką opcję z 1.1?
3. Ile czekaliście ew. na nową z ASO?
4. są jakieś ciekawe kredytowania w ASO?
5. inne?
|
Witam Kolegę!
Co prawda ja mam mk7, ale w maju zamówiłem mk8, 1.0 100km (z powrotem robią wersję 100km jak na początku produkcji zamiast 95km - dlaczego, nie wiem) w wersji titanium. Wybrałem ecoboost, ponieważ w obecnej Fieście mam 1,25 82km i wybór 1,1 75km byłby bez sensu (mniej mocy, a i mk8 jest sporo cięższa od mk7). Auto ma zabukowany termin produkcji w pierwszych dniach sierpnia (dokładnie nie pamiętam, facet w salonie mówił, ale mi uciekło) a do odbioru ma być pod koniec sierpnia. Tak więc czas oczekiwania to około 3 miesięcy.
Osobiście polecam silnik ecoboost, ponieważ wolnossący, mimo, że na pewno prostszy w budowie to jest za słaby do tego samochodu. Ponad 14 sekund do setki to naprawdę dużo. Nie wspominając o elastyczności (przecież jeździmy głównie momentem obrotowym). O ecoboosta na pewno trzeba będzie bardziej dbać, pilnować interwałów wymiany oleju i filtrów (skrócić dwukrotnie to co zaleca ASO) i "chłodzić" turbinę, a auto na pewno odwdzięczy się bezawaryjnością.
Pozdrawiam