Temat: [Mondeo 2007-2014] ESP + tryb awaryjnt
View Single Post
Stary 07-07-2021, 03:09   #3
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: ESP + tryb awaryjnt

Manual, automat? Trzeba byłoby zrobić logi podczas jazdy i sprawdzić co pokazuje jak wchodzi w tryb awaryjny. Kontrolka ESP mogłaby wskazywać na skrzynię jeżeli to automat (choć kiedyś mi pokazywał też kontrolkę ESP jak miałem zwarcie w EGRrze w 2.0 tdci) . Przy takiej prędkości byłaby tam mega wysoka temperatura oleju. Jak manual to skrzynię raczej można wykluczyć.

Swoją drogą obecnie większość aut nie jest przystosowana do jazdy z prędkością maksymalną przez dłuższy okres więc nie zdziwiłbym się jakby coś się przytopiło w szczególności po chipie. Mapę robił jakiś ogarnięty tuner? DPF na miejscu czy wycięty?

Do takiej jazdy to jakiś 3 litrowy diesel albo benzyna minimum 6 garów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powyżej 200 na dłuższą metę bym nie latał na przyszłość. Mój 1.6eb jest ograniczony fabrycznie do 205km/h na 6 biegu (wyraźnie widać po logach jak w tych warunkach ma dokładnie 2/3 mocy liczonej po przepływce), na 5 poleci 230-235 ale tylko na chwilę, na dłużej odradzam.

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 07-07-2021 o 03:13
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem