View Single Post
Stary 07-07-2021, 23:30   #29
Marek191
ford::beginner

Imię: Marek
Model: Focus Kombi Mk2
Silnik: 1.8 TDCi 115 KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał TomekM_1983 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
On te głupoty pieprzy od samego początku wątku, że każdy Ford Focus MK4 niczym Kia, jest objęty 5 lub 7 letnią gwarancją. Bo jemu dali, to każdy tak ma. Już się tego czytać nie da.

Podstawowy okres gwarancji w przypadku Focusa to 2 lata, i tego się należy trzymać. To, że ktoś dostał od dealera dodatkowe lata, to nie jest reguła. Czasem dealer coś dorzuci od siebie, ale nie jest to reguła dla każdego egzemplarza.

Tak samo jak nie jest regułą, że auta z poprzedniego roku są rejestrowane na dealera. Np w przypadku mojego egzemplarza, właścicielem auta była grupa Bemo Motors, ale pojazd nie był zarejestrowany. Zarejestrowany po raz pierwszy został dopiero w dniu odbioru.

Jak również mój egzemplarz, właśnie dlatego że nie udało się go sprzedać w roku produkcji, a w następny, posiada gwarancję 2+1. Pełna, z limitem 150 000 km.
Z tego co wiem to każdy model osobowy Forda wyprodukowany po chyba 2016/2018(nie pamiętam) kupiony przez osobę fizyczną jako nowy w salonie ( pierwszy właścicel) i serwisowany w ASO objęty jest gwarancją fabryczną Forda na 5 lat lub 50kkm. Każdy większy przebieg wymaga dodatkowego PŁATNEGO ( widocznego na fakturze, ale może być w cenie jako gratis) pakietu gwarancji np. 5 lat /100kkm

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Marek191 jest offline   Odpowiedź z Cytatem