View Single Post
Stary 08-07-2021, 11:59   #854
smokeh
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Kuga MK3 Titanium X
Silnik: 1.5L 3cyl.
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał Shraen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sytuacja zatacza koło. 6 lat temu brałem nowego focusa MK3,5. Wziąłem silnik 1,6 125KM a za miesiąc temu silnik przestał być dostępny na rzecz EcoBoosta ( w salonie mi go proponowali, bodajże 1,4 150KM?). Coś czuję że z Kuga będzie podobnie. Ostatnia partia diesli a potem tylko hybryda albo 1.0 benzyna xd
Silnik 1.6 125KM był dostępny dłużej. Poległ 1 września 2018 roku. W 2018 roku dealerzy wszystkich marek kupowali na place wszystko co było dostępne bo weszła nowa norma spalania. Ja kupiłem MK3.5 Focusa w grudniu 2018 1.6 125KM. Było dużo dostępnych aut i masa wyprzedaży. Auto z końcówki produkcji i dobrze spasowane i wyposażone (P.S. niedługo na sprzedaż Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Nowa Kuga też jest w benzynie i nic nie trzeszczy. Focus MK4 to niestety lista niekończących się wpadek i pracy księgowych.
Miałem brać hybrydę, ale doczytałem o problemach z akumulatorami -> zasięgiem i zrezygnowałem. Po 2000km spalanie na poziomie 7L jest wystarczające.