View Single Post
Stary 09-07-2021, 08:55   #868
patricos82
ford::beginner

Imię: Patryk
Model: Kuga
Silnik: 1.5 EcoBoost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Odbiór auta i spostrzeżenia eksploatacyjne

Cytat:
Napisał young81 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W tym samym czasie jak ja zamawiałem , zamawiała moja szwagierka ( Audi) z góry powiedzieli ze odbiór czerwie -lipiec) auto odebrała w koniec czerwca.....kolejny przykład Kolega z pracy zamówił Rav4 4msc czekał 4msc.....szef zamówił nowego Lexusa w styczniu powiedzieli 4msc czekał 4msc......
Ford powiedział 3msc po 3msc powiedzieli ze 1,5 msc opóźnienia , ale proszę się martwić Państwa auto jest priorytetowe będzie produkowane w 1 kolejności , przecież zamówione były w tamtym roku itp, a teraz są przecieki i informacje na tym forum ze auta zamówione po tym terminie są już w rękach nowych właścicieli, bo są tak jakby półprzewodnikowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ....żenada po stronie forda nie zna granic , po 1,5 miesiąca opóźnienia informacja ze auta jeszcze nie ma i może będzie w 3 kwartale , ale UWAGA wspaniałomyślny Ford daje możliwość rozwiązania umowy bez konsekwencji , zaliczkę oddamy w ciągu 3 tygodni tylko trzeba osobiście przyjechać i podpisać papier.......przez te ich zwodzenie jestem w momencie ze kupując auto innego producenta mam informacje ze czas oczekiwania 8-10msc a wiec nie ma sensu żebym czekal kolejne tyle bo nie zakładam ze Ford jest az tak cienki ze auto będą produkować 1,5roku....place puste i nie znajdę nic co mnie interesuje, jestem bez auta które powoli jest dla mnie dużą potrzebą , ponieważ stare się już sypie poza tym potrzebuje 2 auto......szczerze w końcu ten Ford dla mnie będzie , ale ja nie będę miał nawet radości i satysfakcji z tego samochodu bo producent i diler już mnie wystarczająco do niego zniechęcił...
Ale się koledze maruderstwo włączyło. Podpowiem Ci coś. Póki co żyjemy w wolnym kraju, zawsze możesz się wycofać z umowy i kupić wspomnianego Lexusa, Toyote, czy gdzie tam jest lepiej. Myślę, że lepsze to, niż płakanie na forum do poduszki, jaki to Ford zły. Proste?

Dwa, fabryki na całym świecie mają problem z produkcją, brakuje surowców, większy popyt niż podaż uruchamia implikacyjną lawinę przestojów. Tutaj zacznie się kwestia szczęścia i kto więcej zapłaci, ten będzie pierwszy. Taki jest rynek, gdybyś jeszcze nie zauważył. Znajomy handluje na dużą skalę sprzętem komputerowym (laptopy, serwery, infrastruktura sieciowa). Myślisz, że tam jest lepiej?

Trzy, dilerzy aut również dzielą się na lepszych i gorszych, na tych, którzy mają większy obrót aut i tych, którzy mają mniejszy. Kto będzie potraktowany przez producenta z wyższym priorytetem? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zatem kolego przyjmij na klatę, jak mężczyzna, jak ten świat jest zbudowany. Mam nieco odruch wymiotny, jak słyszę takie płakanie. Nikt Cię biczem do zakupu auta nie zmusza, proste.

Miłego dzionka robaczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
patricos82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem