Cytat:
|
Witam wszystkich forumowiczów.Mam pytanie odnośnie PS
Wiem że temat wałkowany setki razy,już od tygodnia wieczorami śledzę forum i czytam posty na temat tej skrzyni.
Mianowicie kupiłem autko z przebiegiem 177000km wszytsko udukomentowanie,serwis do samego końca w ASO tylko nie ma żadnej wzmianki o wymianie oleju w skrzyni??
Problem jaki zauważyłem to gdy autko na drugi dzień jest już zimne odpalając silnik i ruszając jest delikatne szarpnięcie z 1 na 2 i tak samo hamując z 2 na 1 .Po jakiś 10 minutach jazdy gdy oliwa się rozgrzeje wszytko śmiga pięknie,nie czuć wogle zmiany biegów.Tak na chłopski rozum może jest coś nie tak z olejem i go wymienić?czy lepiej nic nie ruszać i czekać aż się coś posypie?dzwoniłem już do ASO,dzwoniłem do Ala speca od ps i każdy mówi co innego i jestem w kropce.Niewiem czy był aktualizowany jakiś soft i czy wogle było coś tam ruszane.Moze ktoś z łaskawych forumowiczów coś mi podpowie? pozdrawiam
|
Wymiana max co 60k km, mam podobny przebieg i olej wymieniany co 45k km. Dobrze byłoby dowiedzieć się czy olej w skrzyni był wymieniany i kiedy. Jeśli nie, to może już nie wymieniać bo może być tylko gorzej. Adaptacji nie robi się przy wymienienie oleju, adaptacja jest po naprawie skrzyni.
Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka