View Single Post
Stary 13-07-2021, 22:50   #92
Rafał K.
ford::average

Imię: Rafał
Model: Transit Courier
Silnik: 1,5 75KM Duratotq
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: 1.5 tdci 100 hp parę pytań po 3k przebiegu.

Jestem użytkownikiem samochodu Ford Transit Courier z silnikiem wysokoprężnym, wyprodukowanego w 2019r o numerze VIN WF0NXXTACNKL63082.
Auto to objęte było akcją serwisową 19B19. Mam kilka pytań odnośnie tej akcji serwisowej i proszę o udzielenie mi odpowiedzi na każde z nich.

1. Kiedy i z jakiego powodu została ogłoszona akcja serwisowa 19B19? Proszę podać datę ogłoszenia tej akcji przez Ford Polska Sp.z o.o.
2. Jakie modele samochodów obejmowała akcja serwisowa 19B19?
3. Akcja serwisowa 19B19 dotyczyła aut wyprodukowanych w okresie od - do? Proszę określić ramy czasowe tej akcji - podać konkretne daty produkcji aut nią objętych.
4. Proszę podać przybliżoną liczbę aut objętych akcją serwisową 19B19.
5. Ford Polska Sp. z o.o. ogłasza akcje serwisowe dla jednego, konkretnego egzemplarza samochodu? Czy mają one raczej charakter masowy i dotyczą wielu aut, w których występują jakieś usterki, wymagające ingerencji serwisu?
6. Czy akcja serwisowa miała charakter indywidualny i dotyczyła tylko jednego - używanego przeze mnie egzemplarza auta?
7. Kiedy i w jaki sposób autoryzowani dystrybutorzy marki Ford zostali powiadomieni przez Ford Polska Sp.z o.o o ogłoszonej akcji serwisowej 19B19, oraz powodach jej ogłoszenia?
Takie pytania zadałem mailem Ford Polska sp z o,o,
jak myślicie jaką otrzymałem odpowiedź?
2. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

3. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

4. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

5. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

6. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

7. Jako Centrum Kontaktu z Klientami nie jesteśmy upoważnieni do udostępniania takich informacji klientom, ponieważ są one sklasyfikowane jako: Tajemnica firmy

Mamy nadzieję, iż powyższe informacje spotkają się ze zrozumieniem.

W razie dalszych pytań jesteśmy do Pana dyspozycji.

Bump: Serwis olewa temat zupełnie, korespondencja z nimi powala wręcz na kolana. Nie wiadomo czy się śmiać, czy płakać.

Bump: Ostatnio sprzedawca z Siedlec domagał się dostarczenia po zapaleniu się kontrolki oleju samochodu do ich salonu. Pojechałem 12okm w jedną stronę i pomimo tego, że byłem umówiony w salonie na godz.8:00, samochód zastępczy otrzymałem dopiero o 13:30. Auto było przez tydzień "testowane" przez "inżynierów Forda"

Bump: Jak się później okazało testy polegały na przejechaniu się samochodem na odcinku około 200km( tak wynikało z licznika)poza terenem zabudowanym. Poza tym "inżynierowie wyliczyli, że auto było uruchamiane średnio 21 razy na dobę i przejeżdżało średnio dystans 4,1km przy czym na swoje potrzeby przyjęli ,że auto było użytkowane tylko w dni robocze. Łaskawcy - mogli przecież przyjąć, że samochód jeździł tylko w środy, lub czwartki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Najlepsza jest jednak odpowiedź serwisu :

Bump: Testy porównawcze z samochodem o takim samym silniku ( odmówiono mi podania danych identyfikacyjnych tego auta - VIN) jak napisał serwis " nie wykazały ani jednej różnicy( nie napisano w czym).

Bump: Stwierdzono natomiast, że radykalna zmiana eksploatacji auta skutkowała" zwiększeniem żywotności oleju 10 do 20 razy!!""

Ostatnio edytowane przez Rafał K. ; 13-07-2021 o 22:57 Powód: błąd
Rafał K. jest offline   Odpowiedź z Cytatem