Temat: [S-MAX 2006-2015] Półoś prawa igiełki krzyżaka .
View Single Post
Stary 15-07-2021, 07:46   #5
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Półoś prawa igiełki krzyżaka .

Już złożyłem wszystko i testując już tydzień, jest ok.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. brakowało jednak 9 igiełek na krzyżak, muszą być ciasno ułożone i teraz wszystko jest ok. Igiełki są dostępne w sklepach z łożyskami za symboliczne pieniążki. Sklep jest u mnie w Zgierzu. Składanie krzyżaka to jest zagwozdka, w którą stroną ułożyć bieżnię zewnętrzną były 3 opcje złożenia obu bieżni . Po kilku próbach doszedłem do wniosku że po założeniu na krzyżaku kompletnego łożyska igiełkowego (obie bieżnie złożone). Nie mogą przesuwać się po igiełkach w obie strony identycznie . Jedna za stron po przesunięciu do ok. połowy powinna ograniczać dalsze przesuniecie, druga strona zsuwa całkowicie z igiełek górną bieżnie . Do złożenia półosi prawej nie rozkręcałem podpory półosi lecz wcisnąłem bezpośrednio w kielich . Jedynie co przysporzyło mi kłopot to brak śrub ściskających sprężynę Macphersona bo dociśnięty na max wahacz, blokował się już o sanki i nie pozostawiał luzu na ułożenie sworznia wahacza w gnieździe zwrotnicy . Porobiłem fotki przy składaniu krzyżaka ale to później podrzucę .