Witam
Zmieniłem swoje stare radio na Androidzie (PX5, 2/32) na nowe na PX6 4/64
https://pl.aliexpress.com/item/4001138601829.html
Mam zamontowaną kamerę cofania na WiFi, i dla testów podłączyłem odbiornik pod zapalniczkę aby sprawdzić czy działa (zadziałało), ale po pół godzinie ten odbiornik był bardzo gorący.
Chcę więc gdzieś podłączyć jego zasilanie tak, aby się włączał tylko gdy będzie włączony wsteczny.
Poniżej zdjęcie kabli jak i rozpiska złącz w radiu.
Jest sporo "REVERSE", tylko nie wiem czy tam jest 12V i pod który się ewentualnie można podłączyć i czy te 12V jest podawane TYLKO gdy jest włączony bieg wsteczny.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga sprawa to to, że jak jest podłączony aktualnie CANBUS to działa, sterowanie w kierownicy działa, pokazuje się nawet panel klimatyzacji (tylko ODCZYT, po zmianie na radiu nie zmieniają się ustawienia klimy)
Na Conversie wyświetliły się 'dodatkowe' opcje które zniknęły po wymontowaniu oryginalnego radia (CD/RADIO/AUX), a w poprzednim CANBUSIE tego nie miałem (mała strata).
Teraz opcje są, ale to najwyżej pokazuje się zawsze opcja CD i "Tytuł1" niezależnie od tego co jest włączone, a po wybraniu opcji zastyga a poniższym stanie
To powyższe to raczej mały problem, ale mam problem z trybem włączania radia.
W poprzednim radiu miałem ustawione tak, że radio po wyłączeniu zapłonu przechodziło w stan uśpienia, więc po ponownym uruchomieniu stacyjki w 2s było uruchomione.
W tym radio znalazłem w opcjach ukrytych odpowiednią opcję (chyba) o nazwie 'StandBy', ale po jej włączeniu, radio po wyłączeniu już się nie włącza i trzeba kombinować z RESETEM aby ponownie wstało.
Czy trzeba coś inaczej podłączyć aby to zadziałało ?
Aktualnie mam podłączoną tylko kostkę od Radia, Canbus, i taki dodatkowy przewód od Canbusa do radia.
Pozdrawiam