czesc,
od 3 miesiecy ujeżdżam activa i tematem najbardziej wkurzającym w nim jest szum powietrza na przednim słupku, tzw efekt niedomkniętej szyby. przy mocnym bocznym wietrze juz na 80km/h coś tam zagwiżdże, normalnie pow 100-110 sie odzywaja. odruchowo sprawdzam czy szyby nie są opuszczone (a swoją drogą szyby po dobiciu w górne położenie potem odbijają w dół ze 1-2mm - miałem akualizowany soft - czy też tak macie?). zwróciłem uwage na serwisie żeby pooglądali uszczelki to przeregulowali drzwi które sie cieżej zamykają a nic się nie poprawiło. mam pytanie do
@
Jaworrr
- czy sznur włożony w uszczelki przednich drzwi właśnie wyciszył te gwizdy czy też bardziej miałeś ogólne szumy powietrza? i czy wypełniali te uszczelki zewnętrzne klejone do drzwi? te wewnętrzne na karoserii są łatwiejsze do uszczelnienia bo nie są klejone ale wydaje mi się że lepszy efekt powinien być na zewnetrznych. a może ktoś jeszcze poradził sobie z tymi gwizdami na przednim słupku/drzwiach to poprosze o rade co tym zrobić. trochę wielowątkowo wyszło
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdro