Temat: [Focus 2018- ] Wyciszenie kabiny Active kombi
View Single Post
Stary 20-07-2021, 07:59   #85
Jaworrr
ford::advanced

Model: Focus Active kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost 150hp M6
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wyciszenie kabiny Active kombi

Cytat:
Napisał Figur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zwróciłem uwage na serwisie żeby pooglądali uszczelki to przeregulowali drzwi które sie cieżej zamykają a nic się nie poprawiło.
U mnie w aso powiedzieli, że drzwi się nie reguluje. Kraków Jasnogórska.

Cytat:
Napisał Figur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pytanie do @Jaworrr - czy sznur włożony w uszczelki przednich drzwi właśnie wyciszył te gwizdy czy też bardziej miałeś ogólne szumy powietrza?
Wypełnienie uszczelki nie pomogło na te szumy. One wg mnie pochodzą od relingu dachowego. Wyciszając dach również się ich nie pozbędziesz - trochę je osłabisz.

Cytat:
czy wypełniali te uszczelki zewnętrzne klejone do drzwi? te wewnętrzne na karoserii są łatwiejsze do uszczelnienia bo nie są klejone ale wydaje mi się że lepszy efekt powinien być na zewnetrznych.
W tele-radio man w Krakowie zrobili mi na uszczelkach karoserii.

Generalnie efekt uelastycznienia uszczelek jest taki, że we wnętrzu jest nieco ciszej i drzwi domykają się kulturalniej. Ale szumów z okolic słupka A to nie likwiduje. Gwizdów nigdy nie miałem.
Jaworrr jest offline   Odpowiedź z Cytatem