Dobra, wreszcie zrobiłem przegląd na 60k. Koszty to jakaś porażka (1700zł z rabatem).
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zapewne ostatni oficjalny przegląd w ASO.
Plus była próba podejścia do:
- strzału z wydechu przy odpalaniu
Po rozebraniu auta (przegląd + opis niżej) strzałów nie było (ahhh jak przyjemnie było odpalać auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Ale już dziś jeden lekki był, czyli zaraz temat pewnie wróci. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- głośnego i szybko załączającego się wentylatora chłodnicy
Uzupełnili trochę płynu chłodniczego i testuję. Póki co jedna trasa za mną i chwila po mieście. W trasie normalnie się załączył, na miejskim trybie póki co spokojniej. Zakładam, że będzie tylko ciut lepiej (więcej płynu), choć nie wiem też jak ten zapychający się filtr EGR wpływa na całość pracy silnika.
- akcji serwisowej z wymianą filtra EGR
Wymieniony, ale jeszcze nie wiem czy serio spalanie spadło, bo za mało przejechałem w 'unormowanym' trybie. Zachowanie auta praktycznie takie samo.
Przy zdjęciu pokrywy silnika wyszło, że mam mały wyciek oleju pod silnikiem, więc akcja: sprawdzamy i naprawiamy gwarancyjnie. Wyszła nieszczelność przy rozrządzie i wymieniono m.in. pierścień uszczelniający, czujnik oleju, pasek klinowy, koło pasowe wał korbowy czy pokrywę paska rozrządu. Pojeżdżę i zobaczę jak naprawili.
Poza tym spokój. Nawet raz udało mi się rozbujać autko do 240km/h (nie po równym, ale z lekkiego wzniesienia) jeszcze przed przeglądem. Poleciał maksa.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.