View Single Post
Stary 23-07-2021, 20:39   #6
terragady
ford::average

Model: Mondeo (+ Transit)
Silnik: 2.0 TDCI 115hp
Rocznik: 2010 - przedlift
Domyślnie Odp: Odpadł wielofunkcyjny przycisk w kierownicy

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
OK. Jeśli tak nazywa Kolega srebrną nakładkę na lewy joystick - to OK.
Nie ma ona prawa "sama odpaść". Tak się stanie jedynie, gdy zaczepy są połamane. A to oznacza, że zapewne ktoś próbował rozbierać lewy joystick - np. w celu czyszczenia styków...
Moim autem nikt nie jeździ, korzystam z tych przycisków często i nie było wcześniej problemu, przed wczoraj wsiadłem coś zmieniałem i czuje że jest luźne. Także żadnego czyszczenia nie było ani chęci wyjmowania czegokolwiek. Chyba że przede mną właściciel coś dłubał i uszkodził, tak czy siak przez 2 lata było ok.

U mnie wyłamały się te skrzydełka co są u Ciebie na zdjęciu, skrzydełka co są od tych srebrnych przycisków od góry a nie od joystika. Czyli to by było cięzkie do wymiany, zakupiłem coś takiego na allegro:
https://allegro.pl/oferta/mondeo-mk4...NTlhNTRiZmM%3D

mam nadzieje że będzie śmigać, jak nie to mogę przełożyć jakoś sam "przód" ale wolałbym nie.

Teraz czego mnie jak mówicie rozbiórka poduszki... tego to chyba boję się najbardziej no ale jak mus to mus.
terragady jest offline   Odpowiedź z Cytatem