Cytat:
I ceed jest gorzej wyciszony, to wielokrotnie podkreślano.
Co do focusa, to wiesz większość z nas nie narzeka, narzeka (często słusznie) garstka, choć wiadomo, że ta garstka najwięcej tu pisze. I nie jest to napisane złośliwie.
Sam kilku krotnie się zastanawiałem, czy dziś bym jeszcze raz kupił focusa? Nie wiem. Osobiście na pewno nie kupiłbym Corolli, ceeda (czy Xceeda) i i30. Corollę XI ma teściu, dla mnie nie ergonomiczna, głośna, teściu dalej wspomina astrę G z 1,7dti (ma 1,6/132KM wolnossący). Kia/hundai nie podobają mi się w kabinie, kolega ma służbowego i30 i skrzypi masakrycznie.
Nie wiem czy bym dziś kupił jednak w ogóle kompakta. W tym roku zacząłem mieć problemy z kolanami, lewe mi coś nawala i wsiadając do niskich aut, mam czasami problem, plus jednak brak mi trochę miejsca w bagażniku i jednak brak mi wyciszenia z mondeo mkIV.
Może c4 nowe (np Marek Wieruszewski bardzo zachwala to auto od strony praktyczności), może focusa sedana? Może Kugę nową? Choć w jej cenie jednak wolałbym mondeo mkV...
Na pewno nie zazdroszczę myślenia o zakupie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ceed jest głośniejszy z dwóch powodów, pierwszy to brak laminowanej szyby, drugi nie wytłumione nadkola, z tego co wiem, to ten drugi problem jest już wyeliminowany... Kia to jedyna marka obecnie gdzie kupisz normalnego kompakta, bez tych badziewnych wirtualnych zegarów i sterowania wszystkim z tableta, z w miarę normalnym silnikim i manualem,Dla mnie obecnie to najlepszy kompakt teraz wpadłby u mnie na pewno zamiast Focusa, bo focus bez wielowahacza to dla mnie nie focus, w dodatku nie ma nawet dobrej mocnej benzyny z manualem tylko jakiś badziewny 1.0 155 HP PHEV... U mnie silnik działa bez zarzuty, za to kuzyna żony siostra ma ten wynalazek i już parę razy agregacik wymagał napraw...
Corolla obecnie to jedyne auto, w którym źle się czułem, jak z niego wysiadłem to byłem szczęśliwy tak mi się nim źle jeździł, a poprzednią jeździło mi się dobrze...
C4 nowym nie jeździłem to się nie wypowiem...
Swoją drogą to u Was w syncu też tak jest, że jak macie ekran nawigacji i chcecie zadzwonić to musicie kliknąć na ekran startowy bądź telefonu, bo tak to nie ma polecenia głosowego do dzwonienia? Dla mnie to chore, tak samo, że z kierownicy nie mogę zmienić źródła muzyki...